5 redenen waarom je wel moet beginnen met bloggen

Ik vertel het aan al mijn klanten:  “Ga bloggen”, vertel over wat je doet en deel het via social media!
Maar toch is er een drempel om te starten…In deze blog geef ik je 5 redenen waarom je WEL moet gaan bloggen:

Reden 1. Deel je passie

Jij bent heel enthousiast je eigen bedrijf gestart omdat je passie hebt voor wat je doet. Het liefst wil je dat iedereen jouw dienst afneemt, omdat het zo leuk / interessant / fantastisch is wat je doet of wat je te bieden hebt. Op je website heb je alle aandacht gegeven aan het beschrijven van je product of dienst en heb je mooie bijpassende beelden gevonden. Nu nog meer klanten!

Deel daarom je passie met je nieuwe klanten in een blog! Vertel waarom het zo interessant / leuk is en geef tips aan je lezers. Met je enthousiaste verhalen over een leuk en boeiend onderwerp spreek je direct je lezers aan en misschien ook je nieuwe klanten.

Reden 2. Laat je zelf zien

In een blog heb je alle mogelijkheden om te laten zien welke kennis je in huis hebt, maar ook welke interesses je hebt. Als eigenaar van je  bedrijf weet jij ook vaak meer over een onderwerp te vertellen dan een gemiddelde lezer. Met deze informatie laat je jezelf zien en kan je jezelf goed profileren. Als je kennis deelt, bouw je steeds meer vertrouwen op bij je lezers. En vertrouwen heb je nodig als mensen klant bij je willen worden. Genoeg redenen om jezelf te laten zien en jezelf te onderscheiden van de ander.

Reden 3. Vindbaarheid op Google vergroten

Als je een blog schrijft over een onderwerp dat interessant is voor je lezer, gebruik je automatisch de juiste woorden die passen bij je bedrijf. Dit zijn belangrijke zoekwoorden voor Google. Hiermee kan je je vindbaarheid op Google vergroten. Jouw woorden zijn zoekwoorden voor je lezers, want zij willen graag meer weten van dit onderwerp. Ben je bijvoorbeeld orthomoleculair therapeut en je schrijft over darmklachten en wat je hieraan kan doen, dan zijn er altijd lezers die zoeken op deze zoekwoorden. Zij zoeken een oplossing voor een probleem. Jij biedt een oplossing voor hun probleem, dus via bloggen leg je automatisch contact met jouw doelgroep.

Reden 4. Bereik meer mensen in minder tijd

Misschien wil jij het liefst jouw expertise delen in één op één gesprek met iemand die heel geinteresseerd is in jouw product. De ideale situatie natuurlijk want je weet tegen wie je het hebt, de persoon zit al tegenover je en je kan direct reageren op zijn of haar vragen. Maar het kost ook veel tijd zo’n persoonlijk gesprek.
Bedenk eens hoeveel mensen je kan bereiken met 1 blog met dezelfde informatie. Het kost minder tijd en je blog over dit onderwerp blijft altijd zichtbaar op internet, dus meer mensen kunnen jouw bericht lezen. Een win-win situatie!

Reden 5. Deel je informatie via social media

Dit is eigenlijk de leukste en misschien ook voor jou de spannendste reden; Deel je blogbericht via Social Media.
Schrijf je blogbericht op je eigen website en deel de link via Facebook, Pinterest, Instagram of LinkedIn, want daar zitten jouw nieuwe lezers en klanten! Bedenk dat je doelgroep niet zomaar zonder enige aanleiding je nieuwe website bezoekt. Maar wel als je een leuk en interessant bericht deelt op social media en via je bericht bezoeken ze ook opeens jouw website.  Hoe je dat precies doet, vertel ik je nog in een andere blog. Dus blijf mijn berichten volgen 🙂

 

Bloggen, bloggen en bloggen… Ik ben heel benieuwd… heb ik je kunnen overtuigen waarom je wel moet beginnen met bloggen? Of twijfel je nog steeds. Ik probeer je mee te nemen in de wereld van bloggen en hoop dat jouw drempel steeds kleiner wordt om ook te starten met bloggen. Natuurlijk zijn er zeker vele andere redenen te bedenken, maar dit zijn voor mij de belangrijkste redenen die ik met je wil delen.

Wil je op de hoogte blijven, like mijn facebookpagina eenwebsitevoorjou.

Nog meer tips!

Wel of geen datum bij je blog vermelden + filmpje

Wel of geen datum bij je blog vermelden + filmpje

Wat is slim? Gister had ik een gesprek met mijn klant Helen of het nou wel of niet slim was om een datum bij je blog te plaatsen. Tja... helaas is er niet echt een goed antwoord op te geven. Ik zal je uitleggen waarom. Soms is het fijn als je weet dat een blogbericht...

Lees meer
Lekker zelf werken aan je website (met begeleiding)

Lekker zelf werken aan je website (met begeleiding)

Hoe lang heb jij je website al? Na de vakantie kwam ik Monique tegen bij de Albert Heijn. We raakten in gesprek over haar website. Ze vertelde dat ze echt met de website aan de slag moest omdat er veel veranderd was in haar bedrijf sinds de website klaar was. Maar......

Lees meer
PHP verhogen website (via hostnet) met filmpje

PHP verhogen website (via hostnet) met filmpje

Getsie.. heb jij ook een mail gekregen over PHP verhogen van je hostingpartij? En weet je echt niet wat dat is en hoe je dat doet? Afgelopen week kreeg ik heel veel vragen van klanten die deze mail hadden ontvangen.  Ik kan mij voorstellen je enorm schrikt van zo'n...

Lees meer
Stuur gelijk je vraag naar Mariska