Datum aanpassen in je blogbericht in DIVI

Soms zijn dingen niet moeilijk, maar moet je het gewoon even weten. Ook het onderwerp in deze blog “De datum van je blog aanpassen” valt hieronder.  Toevallig kreeg ik deze week 2x een vraag over hoe dit moet.

Misschien kan ik jou helpen en zit jij ook met deze vragen:

– Mijn datum staat verkeerd  als augustus 11, 2020. Hoe zet ik het om naar de nederlandse datum als 11 augustus 2020?

– Hoe kan ik de datum van mijn blogbericht wijzigen naar een andere datum?

– Hoe pas ik de datum aan in de blogmodule van al mijn blogs?

Help!  de datum staat als augustus 11,2021. Hoe zet ik dit om naar de Nederlandse datum 11 augustus 2021.

Heel simpel. Dit kan je aanpassen aan de achterkant bij je dashboard. Log in op je website en blijft aan de achterkant. In de rechterbalk klik je op DIVI / Theme options / Algemeen. En ga dan “Datum Format” en zet dit op j F Y. Soms is dit niet genoeg en moet je ook nog de blogmodule instellingen aanpassen naar j F Y. Hieronder leg ik dat ook uit.

Verander de datum in het overzicht van je blogs

Op de pagina blogs zie je vaak  alle kleine blokjes met een foto en een klein stukjes tekst. Ook staat hier de datum bij. Hoe pas je deze datum aan.
Ga naar de module Bloginstellingen van de overzichtspagina waarop je de blogs staan. Klik op het radartje om de module te openen. Kijk bij de Content Instelling en scroll naar beneden naar Formaat datum. Hier vul je ook weer in de code voor de nederlandse datumvermelding j F Y  voor 11 augustus 2020. Daarna klik je op het groene knopje rechtsonderin om de module op te slaan. En nu hoef je alleen nog maar de pagina op te slaan. De datum staat nu goed.

 

Wijzig de datum van mijn blogbericht

Ga naar je blogpagina en klik de blog aan waarvan je de datum wilt aanpassen.  Op de pagina staat alleen je eigen specifieke blog waar je de datum van wilt aanpassen (dus niet het overzichtsscherm, let hier op).

Klik nu in de bovenste balk op Bericht Bewerken. Nu ga je naar de achterkant van je blogbericht. Ga naar de rechterkolom naar het vakje Publiceren. Ga naar de Gepubliceerd op <datum>. Klik op bewerken, pas de datum aan en klik op OK. Daarna sla je de pagina op door te klikken op BIIJWERKEN. Check je pagina nog even aan de voorzijde en zie dat je datum nu aangepast is. Let op: Als je een datum in de toekomst kiest, dan “plan” je de publicatie in voor die datum. Je bericht wordt op die datum pas gepubliceerd. Gevolg is dat je NU je bericht niet ziet. Kies dus als je direct wilt publiceren gewoon de datum van vandaag en kies een tijd in de ochtend.

Ik hoop dat het probleem met de datum is opgelost. Heb je nog andere vragen over DIVI waar je niet uitkomt. Mail je vraag naar mariska@eenwebsitevoorjou.nl Wie weet kies ik jouw vraag voor een volgende uitleg blog.

Wil je meer uitleg over DIVI en WordPress? like mijn facebookpagina eenwebsitevoorjou en blijf op de hoogte.

Nog meer tips!

Hou jij van verstoppertje spelen?

Hou jij van verstoppertje spelen?

Ik hoor haar tellen: 10, 9, 8, 7, 6, 5... Mijn kleine buurmeisje speelt met haar broers buiten verstoppertje. Ik hoor voetstappen wegrennen in de straat en dan is het stil. Mijn buurtmeisje telt 3, 2, 1 ... ik kom!  Stil zoekt ze naar haar broers. Achter de auto,...

Lees meer
Eerst wilde ik zelf een website maken, maar ik liep vast…

Eerst wilde ik zelf een website maken, maar ik liep vast…

Helemaal klaar mee Ze is er helemaal klaar mee, haar website wordt niet wat ze in haar hoofd had en daar baalt ze enorm van. Ondertussen zo erg, dat ze helemaal gestopt is met haar website. Maar ook is ze gestopt met haar nieuwe plannen voor haar bedrijf. Alles staat...

Lees meer
Maak een gratis bedrijfsprofiel aan op Google Mijn Bedrijf

Maak een gratis bedrijfsprofiel aan op Google Mijn Bedrijf

Hoe vraag je reviews bij Google Mijn Bedrijf? Hoe zoek jij tegenwoordig op internet als je iets nodig hebt? Ikzelf gebruik eigenlijk alleen nog maar GOOGLE hiervoor. In deze blog leg ik je uit hoe je meer zichtbaar wordt op internet door reviews te vragen in Google...

Lees meer
Stuur gelijk je vraag naar Mariska