“Google Mijn Bedrijf” promoten van mijn product en diensten

Maak je al gebruik van Google Mijn Bedrijf? Google Mijn Bedrijf is een gratis dienst van Google waarbij je je bedrijf zichtbaar kan maken door een bedrijfsvermelding aan te maken. Hier staan je adresgegevens, telefoonnummer, mailadressen en openingstijden vermeld. Verder kan je foto’s uploaden zoals je bedrijfslogo en eigen bedrijfsfoto’s. Ik heb ook een paar berichten geschreven en natuurlijk staan ook de reviews hier vermeld. Heel handig om je te onderscheiden van je concurrenten.

In een eerdere blog “Jouw bedrijf promoten via Google Mijn Bedrijf (deel 1)” heb ik je al uitgelegd waarom het goed is om je bedrijf aan te melden. Ik zal nog even je geheugen opfrissen.

Via Google of Google Maps zoeken jouw klanten of nieuwe klanten naar een bedrijf. In Google Maps verschijnen automatisch lokale bedrijven die in de buurt staan vermeld. Een voorbeeld: Je hebt een coachingspraktijk in Haarlem en je hebt veel positieve reviews van je klanten gevraagd en meerdere 5 sterren beoordeling ontvangen, maar je collega coachpraktijk niet. Een klant gaat op zoek naar een coach in Haarlem en ziet jouw bedrijfsvermelding op Google staan met al je gegevens, reviews en je mooie 5-sterren beoordelingen. Grote kans dat deze nieuwe klant kiest voor jouw bedrijf in plaats van je concurrent. Gebruik daarom deze handige tool om jouw bedrijf ook te onderscheiden!

Wil je nog even nalezen hoe je je bedrijf aanmeld bij Google Mijn Bedrijf of wil je precies weten hoe je reviews vraagt bij je klanten, lees het vorige blogartikel dan nog even: Jouw bedrijf promoten via google Mijn Bedrijf (deel 1).

Ook via de button hieronder kan je je makkellijk aanmelden bij google. Wees geduldig, het duurt een paar dagen voordat je een verificatie-code van Google ontvangt, daarna kan je de gegevens bewerken.

 

 

 

 

 

 

Vul alle bedrijfsgegevens in

Als de verificatie gelukt is, dan kun je je bedrijfsgegevens aanpassen in Google Mijn Bedrijf. Log in met je Google inloggegevens en probeer alle gegevens in te vullen.

Vul ook je product of diensten aanbod is (nieuwe dienst)

Bij Google Mijn Bedrijf kan je nu ook je eigen diensten of producten toevoegen met een afbeelding en een omschrijving. Ik heb mijn 2 website pakketten toegevoegd met een titel, een korte omschrijving en een prijs.  En let op: onder deze productgegevens plaats je een link voor meer informatie naar je eigen website. Zo krijg je makkelijk nieuwe klanten op je website.

Resultaten van de zoekresultaten in Insights

Een handige tool van Google Mijn Bedrijf is “Insights”. Hier zie je hoe klanten zoeken naar je bedrijf. 1. Rechtstreek; Klanten die je vermelding vinden als ze je bedrijf zoeken op naam of adres of via een 2. Algemene Zoekopdracht: Klanten die je vermelding vinden als ze zoeken op een categorie, product of service of op 3.  Merknaam: Klanten die je vermelding vinden als ze naar een merk zoeken dat aan jouw bedrijf is gerelateerd.

Vraag je klant om een revieuw (tip)

Nodig klanten uit om een review te schrijven op Google Mijn Bedrijf.

  1. Zoek op je computer jouw bedrijf op Google.
  2. Zoek je bedrijfsvermelding en klik op Een review schrijven.
  3. Kopieer en plak de URL die je in je adresbalk ziet in je mail en vraag je klanten om een review te schrijven. Geef aan dat dit heel waardevol voor jou en je bedrijf is en dat je heel blij bent een review.

 

→  Klik hier om een review over eenwebsitevoorjou.nl op Google te plaatsen

 

 

Nog meer tips!

De beste websites voor rechtenvrije (gratis) foto’s

De beste websites voor rechtenvrije (gratis) foto’s

Zoek jij mooie foto's voor je website die je gratis én rechtenvrij mag downloaden? Mooie foto's geven de juiste sfeer aan in je website en zijn heel belangrijk. Hoe mooi je site ook is, als er verkeerde foto's bij staan, dan werkt het niet. Je kan natuurlijk foto's /...

Lees meer
Coach website maken: 5 slimme tips voor coaches

Coach website maken: 5 slimme tips voor coaches

5 superslimme tips voor coachwebsites "Mariska, Er zijn al zoveel coaches, hoe kan ik mij onderscheiden van al die andere coaches?": vroeg een klant mij laatst. Deze vraag bleef in mijn hoofd hangen en liet mij niet meer los. Want hoe je je echt op een goede manier...

Lees meer
Hoe verander je ‘admin’ bij gebruikers?

Hoe verander je ‘admin’ bij gebruikers?

Pas op voor Hackers! Verander gelijk je gebruikersnaam 'admin' in je website! Heb je een WordPress website? Check dan even de naam waarmee je bent ingelogd? Is je gebruikersnaam 'admin', lees dan echt verder, want dan ben je heel aantrekkelijk voor hackers! Bots en...

Lees meer