“Google Mijn Bedrijf” promoten van mijn product en diensten

Maak je al gebruik van Google Mijn Bedrijf? Google Mijn Bedrijf is een gratis dienst van Google waarbij je je bedrijf zichtbaar kan maken door een bedrijfsvermelding aan te maken. Hier staan je adresgegevens, telefoonnummer, mailadressen en openingstijden vermeld. Verder kan je foto’s uploaden zoals je bedrijfslogo en eigen bedrijfsfoto’s. Ik heb ook een paar berichten geschreven en natuurlijk staan ook de reviews hier vermeld. Heel handig om je te onderscheiden van je concurrenten.

In een eerdere blog “Jouw bedrijf promoten via Google Mijn Bedrijf (deel 1)” heb ik je al uitgelegd waarom het goed is om je bedrijf aan te melden. Ik zal nog even je geheugen opfrissen.

Via Google of Google Maps zoeken jouw klanten of nieuwe klanten naar een bedrijf. In Google Maps verschijnen automatisch lokale bedrijven die in de buurt staan vermeld. Een voorbeeld: Je hebt een coachingspraktijk in Haarlem en je hebt veel positieve reviews van je klanten gevraagd en meerdere 5 sterren beoordeling ontvangen, maar je collega coachpraktijk niet. Een klant gaat op zoek naar een coach in Haarlem en ziet jouw bedrijfsvermelding op Google staan met al je gegevens, reviews en je mooie 5-sterren beoordelingen. Grote kans dat deze nieuwe klant kiest voor jouw bedrijf in plaats van je concurrent. Gebruik daarom deze handige tool om jouw bedrijf ook te onderscheiden!

Wil je nog even nalezen hoe je je bedrijf aanmeld bij Google Mijn Bedrijf of wil je precies weten hoe je reviews vraagt bij je klanten, lees het vorige blogartikel dan nog even: Jouw bedrijf promoten via google Mijn Bedrijf (deel 1).

Ook via de button hieronder kan je je makkellijk aanmelden bij google. Wees geduldig, het duurt een paar dagen voordat je een verificatie-code van Google ontvangt, daarna kan je de gegevens bewerken.

 

 

 

 

 

 

Vul alle bedrijfsgegevens in

Als de verificatie gelukt is, dan kun je je bedrijfsgegevens aanpassen in Google Mijn Bedrijf. Log in met je Google inloggegevens en probeer alle gegevens in te vullen.

Vul ook je product of diensten aanbod is (nieuwe dienst)

Bij Google Mijn Bedrijf kan je nu ook je eigen diensten of producten toevoegen met een afbeelding en een omschrijving. Ik heb mijn 2 website pakketten toegevoegd met een titel, een korte omschrijving en een prijs.  En let op: onder deze productgegevens plaats je een link voor meer informatie naar je eigen website. Zo krijg je makkelijk nieuwe klanten op je website.

Resultaten van de zoekresultaten in Insights

Een handige tool van Google Mijn Bedrijf is “Insights”. Hier zie je hoe klanten zoeken naar je bedrijf. 1. Rechtstreek; Klanten die je vermelding vinden als ze je bedrijf zoeken op naam of adres of via een 2. Algemene Zoekopdracht: Klanten die je vermelding vinden als ze zoeken op een categorie, product of service of op 3.  Merknaam: Klanten die je vermelding vinden als ze naar een merk zoeken dat aan jouw bedrijf is gerelateerd.

Vraag je klant om een review (tip)

Nodig klanten uit om een review te schrijven op Google Mijn Bedrijf.

Computer

  1. Log op uw computer in bij Bedrijfsprofielmanager.
    • Als u meerdere profielen heeft, opent u het profiel dat u wilt beheren.
  2. Klik in het linkermenu op Home.
  3. Op de kaart ‘Krijg meer reviews’ kunt u uw korte URL kopiëren om die met klanten te delen.
  4. Kopieer en plak de URL die je in je adresbalk ziet in je mail en vraag je klanten om een review te schrijven. Geef aan dat dit heel waardevol voor jou en je bedrijf is en dat je heel blij bent een review.
→  Klik hier om een review over eenwebsitevoorjou.nl op Google te plaatsen

 

Nog meer tips!

Wel of geen datum bij je blog vermelden + filmpje

Wel of geen datum bij je blog vermelden + filmpje

Wat is slim? Gister had ik een gesprek met mijn klant Helen of het nou wel of niet slim was om een datum bij je blog te plaatsen. Tja... helaas is er niet echt een goed antwoord op te geven. Ik zal je uitleggen waarom. Soms is het fijn als je weet dat een blogbericht...

Lees meer
Lekker zelf werken aan je website (met begeleiding)

Lekker zelf werken aan je website (met begeleiding)

Hoe lang heb jij je website al? Na de vakantie kwam ik Monique tegen bij de Albert Heijn. We raakten in gesprek over haar website. Ze vertelde dat ze echt met de website aan de slag moest omdat er veel veranderd was in haar bedrijf sinds de website klaar was. Maar......

Lees meer
PHP verhogen website (via hostnet) met filmpje

PHP verhogen website (via hostnet) met filmpje

Getsie.. heb jij ook een mail gekregen over PHP verhogen van je hostingpartij? En weet je echt niet wat dat is en hoe je dat doet? Afgelopen week kreeg ik heel veel vragen van klanten die deze mail hadden ontvangen.  Ik kan mij voorstellen je enorm schrikt van zo'n...

Lees meer
Stuur gelijk je vraag naar Mariska