Hoe vraag je reviews bij Google Mijn Bedrijf?

Hoe zoek jij tegenwoordig op internet als je iets nodig hebt? Ikzelf gebruik eigenlijk alleen nog maar GOOGLE hiervoor. In deze blog leg ik je uit hoe je meer zichtbaar wordt op internet door reviews te vragen in Google Mijn Bedrijf. Heel handig, want steeds meer mensen gebruiken Google zoeken en Google Maps op de mobiel (en zien jouw bedrijf ook als ze iets vinden). Reviews van klanten (met sterren vermelding) worden ook altijd goed gelezen en omdat nog niet iedereen deze dienst van Google kent, is het slim om dit in te zetten.

Stap 1. Aanmelden bij Google Mijn Bedrijf

1. Klik op de button hieronder om naar de homepage te gaan van Google Mijn Bedrijf.
2. Vul hier je bedrijfsgegevens en adres in.
3. Vul in of je goederen of diensten verkoopt en in welke straal
4. In welke categorie je bedrijf valt en je telefoonnummer en website.
5. Als je alles hebt ingevuld, wil Google graag verifiëren of alles klopt. Dit kan alleen met een briefkaart die opgestuurd wordt naar je adres. Hierop zit een code die je kan invullen. Helaas heb je even geduld nodig, want het duurt ongeveer 11 dagen voordat je een briefkaart ontvangt.

Stap 2. Voeg specifieke gegevens en foto’s toe voor je bedrijf

Als de verificatie gelukt is, dan kun je aanpassingen maken in Google Mijn Bedrijf.

Ik heb een omschrijving gemaakt over wat ik precies doe, openingstijden ingevuld en heb mijn logo, een paar foto’s van mij en mijn bedrijf geüpload.

En dan komt nu het allerbelangrijkste:

Stap 3. Vraag je klanten naar reviews

Reviews zijn zeer belangrijk om je te onderscheiden van je concurrenten. Het lezen van Reviews wordt steeds belangrijker want jouw nieuwe klant wil zekerheid hebben! Hij wil zeker weten dat hij er goed aan doet om bij jou de dienst af te nemen of jouw product te kopen.

Jouw potentiële klanten zoeken naar bedrijven via Google of Google Maps. In Google Maps verschijnen automatisch lokale bedrijven die in de buurt staan vermeld. Een voorbeeld: Je hebt een bloemenzaak in Haarlem en je hebt veel positieve reviews op Google en meerdere 5 sterren beoordeling ontvangen via Google Mijn Bedrijf, maar je collega bloemenzaak niet. Een klant zoekt een bloemenzaak in Haarlem en ziet jouw vermelding met al je mooie sterren beoordelingen. Grote kans dat jij wordt gekozen. Gebruik deze handige tool om jouw bedrijf ook te onderscheiden!

Hoe doe je dat?

Maak een link vanuit Google Zoeken

Doe het volgende om een link te maken vanuit Google Zoeken:

  1. Zoek op je computer jouw bedrijf op Google.
  2. Zoek je bedrijfsvermelding en klik op Een review schrijven.
  3. Kopieer en plak de URL die je in je adresbalk ziet.

Test de link voordat je deze verstuurd!

Kopieer de hele link en plak deze in je browser bovenin de zoekbalk. Klik erop en wacht even af welk scherm er geopend wordt. Is dat het scherm voor het invullen van de reviews dan gaat alles goed. Zo niet, dan moet je nog even bovenstaande stappen herhalen en kijken wat er fout ging (let op spaties).

Hieronder de afbeelding van de Review die je zou moeten krijgen:

 

Bijna klaar

Maak een persoonlijke mail naar je klant en vraag vriendelijk of hij of zij jou wil helpen met een review over je dienst of bedrijf. Tevreden klanten willen je vaak helpen.

Zet niet de hele link (met alle codes erin), maar maak een tekstje bijvoorbeeld: “Schrijf een review”, selecteer deze tekst en maak een hyperlink en kopieer de code in de mail (zie hieronder).

Schrijf een review over eenwebsitevoorjou.nl

Ik hoop dat het lukt om reviews te verzamelen voor je bedrijf en je hiermee te onderscheiden van je concurrenten.

Ik wens je veel succes toe

Groet,  Mariska

Nog meer tips!

Hou jij van verstoppertje spelen?

Hou jij van verstoppertje spelen?

Ik hoor haar tellen: 10, 9, 8, 7, 6, 5... Mijn kleine buurmeisje speelt met haar broers buiten verstoppertje. Ik hoor voetstappen wegrennen in de straat en dan is het stil. Mijn buurtmeisje telt 3, 2, 1 ... ik kom!  Stil zoekt ze naar haar broers. Achter de auto,...

Lees meer
Eerst wilde ik zelf een website maken, maar ik liep vast…

Eerst wilde ik zelf een website maken, maar ik liep vast…

Helemaal klaar mee Ze is er helemaal klaar mee, haar website wordt niet wat ze in haar hoofd had en daar baalt ze enorm van. Ondertussen zo erg, dat ze helemaal gestopt is met haar website. Maar ook is ze gestopt met haar nieuwe plannen voor haar bedrijf. Alles staat...

Lees meer
Google Mijn bedrijf – Producten & Diensten

Google Mijn bedrijf – Producten & Diensten

"Google Mijn Bedrijf" promoten van mijn product en diensten Maak je al gebruik van Google Mijn Bedrijf? Google Mijn Bedrijf is een gratis dienst van Google waarbij je je bedrijf zichtbaar kan maken door een bedrijfsvermelding aan te maken. Hier staan je adresgegevens,...

Lees meer
Stuur gelijk je vraag naar Mariska