Stappenplan

In 5 stappen een nieuwe website

Ik gebruik een helder stappenplan waardoor je vrij eenvoudig en binnen korte tijd een eigen website hebt. Je begint met een goed idee over je nieuwe bedrijf of product. Samen brainstormen we hoe je nieuwe website eruit moet zien, wat je wensen zijn, wat je unieke kwaliteiten zijn en welk product je wilt promoten.

Kom je ook brainstormen? Vrijblijvend aan de keukentafel met een kopje koffie in Overveen, Haarlem of Bloemendaal.

 

STAPPENPLAN NAAR JE EIGEN WEBSITE

1. Verzamel ideeën en wensen

In de eerste fase verzamel je zoveel mogelijk informatie en ideeën: wat is je doel, wie wil je bereiken, wat ga je precies doen en hoe moet je website eruit gaan zien? Het is handig om een aantal sites te bekijken die je inspireren. Wat vind je er aantrekkelijk aan? En past het ook bij jou en je bedrijf? Je maakt als het ware een moodboard van jouw toekomstige website. Tip: check deze vragenlijst. Misschien helpt deze je in deze fase.

 

2. Lever informatie aan

Dit is de fase waarin je informatie, tekst en beeldmateriaal, bij mij aanlevert. En we stemmen af welke onderwerpen er op de site komen en welke indeling we maken. Wil je zelf beeld aanleveren maar heb je nog niets gevonden? Kijk dan eens rond bij stockbureau’s stockfresh of Istock. En tot slot ontvang ik van jou alle technische gegevens die je van je hostingpartij hebt ontvangen.

 

3. Het eerste concept

Nadat ik precies weet wat jij voor ogen hebt en ik alle informatie heb ontvangen, maak ik binnen zeven werkdagen een eerste concept van je website. Met een inlogcode die je van mij ontvangt kun je vervolgens achter de schermen kijken hoe je site eruit ziet. Vervolgens geef je de wijzigingen of aanvullingen in 1 keer per mail aan me door.

 

4. Laatste fase: Ben je tevreden?

In deze fase verwerk ik jouw feedback naar aanleiding van de eerste correctieronde en zet ik de puntjes op de i. Nu kun je nog eens kritisch kijken naar hoe je site eruit ziet.

 

5. Kan de website al online?

Zodra je helemaal tevreden bent is het tijd voor de definitieve oplevering en een glaasje bubbels: je website gaat live! Daarna krijg jij toegang tot een online leeromgeving waarin je leert hoe je zelf je site kunt aanpassen en hoe je blogs kunt publiceren. Het kan zijn dat je in deze eerste fase nog veel vragen hebt. Schroom niet om ze te stellen: in de eerste twee weken na de oplevering zal ik ze (kosteloos) beantwoorden. En tevens vind je in de online leeromgeving praktisch alle informatie en uitleg die je nodig hebt.

 

“Ik wilde graag een website in WordPress, omdat ik gehoord had dat je een dergelijke website ook zelf kan beheren. Via een vriendin kwam ik bij www.eenwebsitevoorjou.nl van Mariska terecht. Mariska heeft voor mijn bedrijf een heel mooie site gebouwd: www.jorienoosterwijkcoaching.nl Ik heb het hele traject als zeer plezierig en professioneel ervaren. Mariska denkt goed mee en had goed door wat ik wel en niet wilde cq wat ik wel of niet mooi vond. Ik kreeg ook veel praktische tips zoals waar de mooiste foto’s te vinden en welk abonnement te nemen bij de provider. Mariska is pro-actief, werkt snel, accuraat en kijkt altijd naar oplossingen en mogelijkheden. Ik ben een tevreden klant.”

Jorien Oosterwijk

Februari 2014, Jorienoosterwijkcoaching

Alvast wat inspiratie voor je website op Pinterest