SEO oftewel Zoekmachine optimalisatie van je website. Is dat moeilijk? Nee… het kan ook simpel. Ik ga je in deze blog zeker niet vertellen hoe je een SEO professional kunt worden, maar ik geef je 5 makkelijke tips die je kan gebruiken om je zoekmachine in je website te verbeteren.

Met een paar handige tips kom je al heel ver…(omhoog in google).

Tip 1. Kies de juiste zoekwoorden

Even denken… Welke woorden typt jouw klant in bij Google als hij op jouw website moet komen? Dit zijn jouw belangrijkste zoekwoorden! Het zou fijn zijn dat als je potentiële klant dit intypt, daarna jouw website vindt via Google. Gebruik deze woorden in je webtekst en zeker op je homepage. Mijn belangrijkste woord op de homepage is WordPress, daarna Website en daarna de plaatsen Haarlem en Bloemendaal.

Tip 2. Plaats het belangrijkste zoekwoord in je titel

Titels zijn belangrijk in webteksten. En de eerste titel is het belangrijkste. Maar let op: ook de volgorde van woorden in de titel spelen in rol.

Wat moet je doen:
1. Gebruik het meest belangrijkste zoekwoord in het begin van je eerste titel.
2. Laat dit zoekwoord ook terugkomen in de eerste alinea van je tekst.
3. Gebruik daarnaast nog 2 of meer ondersteunende termen van dit zoekwoord in je tekst.

Tip 3. Installeer de Plugin SEO van YOAST

Als je de plugin SEO van Yoast hebt geïnstalleerd in je WordPress website, dan zie je onder ieder pagina van je website een invulscherm voor de SEO titel, een Meta-omschrijving en een Focus keywoord.  Vul dit altijd goed in. Je kunt deze plugin “WordPress SEO by Yoast” downloaden door de optie “nieuwe plugin” in het wordpress dashboard.

Tip 4. Kijk naar de beoordeling van Yoast

De plugin van Yoast geeft automatisch een beoordeling aan. Bij een groene score doe je het goed, bij oranje en rood kan je het beste nog even wat uitproberen om toch een groene score te krijgen. Vul gewoon een ander woord in en kijk wat er gebeurt. Let er wel op dat je niet het advies belangrijker maakt dan een leuke leesbare tekst! Dat is altijd belangrijker.

Tip 5. Schrijf een blog en verwerkt daarin zoekwoorden

Misschien wel de belangrijkste tip! Bedenk een onderwerp waar je doelgroep graag over wilt lezen en schrijf hierover een blog. Gebruik in je blog een zoekwoorden die voor jouw site belangrijk zijn. Zet deze zoekwoorden ook als TAGS bij je bericht (dit kan je doen aan de linkerzijde naast je bericht). En deel deze blog op Social Media. Als mensen op je bericht klikken (in Facebook, Twitter of LinkedIn), worden ze doorgeleid naar jouw website. En dat is wat je wil!

Ik wens je veel succes met deze tips. Heb je een vraag of reactie, laat het mij weten.

mariska@eenwebsitevoorjou.nl

 

Nog meer tips!

Hou jij van verstoppertje spelen?

Hou jij van verstoppertje spelen?

Ik hoor haar tellen: 10, 9, 8, 7, 6, 5... Mijn kleine buurmeisje speelt met haar broers buiten verstoppertje. Ik hoor voetstappen wegrennen in de straat en dan is het stil. Mijn buurtmeisje telt 3, 2, 1 ... ik kom!  Stil zoekt ze naar haar broers. Achter de auto,...

Lees meer
Eerst wilde ik zelf een website maken, maar ik liep vast…

Eerst wilde ik zelf een website maken, maar ik liep vast…

Helemaal klaar mee Ze is er helemaal klaar mee, haar website wordt niet wat ze in haar hoofd had en daar baalt ze enorm van. Ondertussen zo erg, dat ze helemaal gestopt is met haar website. Maar ook is ze gestopt met haar nieuwe plannen voor haar bedrijf. Alles staat...

Lees meer
Maak een gratis bedrijfsprofiel aan op Google Mijn Bedrijf

Maak een gratis bedrijfsprofiel aan op Google Mijn Bedrijf

Hoe vraag je reviews bij Google Mijn Bedrijf? Hoe zoek jij tegenwoordig op internet als je iets nodig hebt? Ikzelf gebruik eigenlijk alleen nog maar GOOGLE hiervoor. In deze blog leg ik je uit hoe je meer zichtbaar wordt op internet door reviews te vragen in Google...

Lees meer
Stuur gelijk je vraag naar Mariska