Hoe moet ik een HTTPS of SSL Certificaat voor mijn website regelen??

Deze vraag wordt mij de laatste tijd vaak gesteld en omdat het belangrijk is om echt te regelen heb ik alle punten even voor je op een rij gezet. Als je kijkt naar mijn website, zie je dat ik wel een Https:// voor mijn domeinnaam heb staan. Ik heb het net ook geregeld via mijn hostingprovider.

Check ook zelf even: Staat er voor je domeinnaam al een https (+s)?
Nee, heb je nog een website met Http:// zonder s en geen SSL Certificaat, dan is het belangrijk om nog even verder te lezen.

Er gaan namelijk een paar dingen veranderen. Google maakte vorig jaar bekend dat zij websites MET SSL – te herkennen aan https:// – beter gaan waarderen in de zoekresultaten. Met andere woorden: Als je het (nog) niet hebt, dan is het belangrijk om dit te regelen zodat je website goed gewaardeerd wordt in de zoekresultaten. En voor sommige betaalmethodes op je website is het een vereiste om een veilige SSL verbinding te hebben.

Ik leg je stap voor stap uit wat je moet doen:

1. Zoek op wie je hostingprovider is. Via je hostingprovider ga je een SSL certificaat aanvragen. Er zijn bij sommige providers alleen betaalde SSL certificaten en sommige providers bieden ook een Gratis ‘Let’s Encrypt’ certificaat.

2. Kijk op de website van je hostingprovider en zoek naar SSL certificaat. Ik heb bij de grote providers al gekeken hoe het werkt en in deze blog vind je de uitleg en linkjes naar de informatie over de werkwijze en de kosten.

3. Heb je via eenwebsitevoorjou.nl de hosting geregeld bij IXL, mail mij dan even over SSL-hosting.

4. Waarom zou je eigenlijk een SSL certificaat willen? SSL geeft vertrouwen en ook een Professionele indruk.
Als bezoekers op je website zijn, versturen zij via jouw website informatie. Met een normale http-verbinding kunnen derden deze informatie echter eenvoudig onderscheppen. Met https wordt de informatie versleuteld verstuurd. Als je een webshop hebt en je bezoekers betalen via IDEAL dan is het vaak zelfs vereist.

Hieronder de informatie van de grote Hostingproviders:

Your Hosting:

Bij Your Hosting is het GRATIS indien je voor 1 juni 2018 een SSL-certificaat besteld. Zij installeren deze gratis op je server (normaal € 75.00). Daarna kun je je SSL-certificaat zelf configureren op je website. Dus bel vandaag nog naar YOUR HOSTING en regel je SSL certificaat  https://www.yourhosting.nl/hosting/ssl-certificaat/

Hostnet:

Bij Hostnet hebben ze ook een gratis SSL certificaat. Klik op deze link, vul je gegevens in en Hostnet regelt het verder voor je. https://www.hostnet.nl/website/ssl

Hensel Hosting:

Bij Hensel Hosting moet je wel een bedrag per maand betalen, maar zij regelen ook alles voor je. Je kunt je gegevens invullen op deze pagina https://www.henselhosting.nl/ssl-certificaat-bestellen

IXL Hosting:

Heb je je hosting afgenomen via www.eenwebsitevoorjou.nl of via IXL Hosting, dan kan je kiezen voor een gratis Let’s Encrypt SSL certificaat. Al hun servers ondersteunen deze gratis variant. Heb je een Webshop dan is een gratis versie niet voldoende, maar heb je een Managed SSL Certificaat nodig. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Stuur mij even een mail als je wilt dat ik via IXL Hosting een SSL Certificaat aanvraag voor je website: mariska@eenwebsitevoorjou.nl. Ik kan dit regelen bij IXL en zal de Plugin installeren op je website zodat alles werkt. Mijn kosten hiervoor zijn 65,00 euro excl BTW.

 

Plugin installeren: Really Simple SSL

Plugin Really Simple SSL

 

 

 

 

Na mijn SSL installatie moest ik nog de plugin: Really Simple SSL installeren op mn website. Ik leg je hieronder kort uit wat je moet doen:

1. Ga naar je dashboard van je website
2. Klik op de linkerbalk op Plugins – Nieuwe plugin
3. Zoek in het zoekvenster op “Really Simple SSL”
4. Klik hierop en klik daarna op activeren plugin.
5. Daarna kom je in een scherm waarop staat dat je SSL certificaat geactiveerd moet worden. Klik ook hier op de groene button.
6. Log opnieuw in op je website en check alle pagina’s goed op wijzigingen.

Veel succes en als je vragen hebt, mail mij dan: mariska@eenwebsitevoorjou.nl

Groet,

Mariska