Stap voor stap beelden maken met Canva.com (in 5 min) met uitlegfilm

In deze blog leg ik uit hoe je met CANVA.COM heel makkelijk beelden kan maken voor je blog of voor je Social Media berichten.

Canva.com

Stap 1.  Ga naar https://www.canva.com/ en registreer je daar gratis of log in.

Stap 2. Ga naar “Create a design” en dan naar “Templates”

Stap 3. Zoek in de verschillende categoriën wat je wilt maken. Je kunt kiezen uit Posters, Logo, Presentatie, Flyer, Card, Uitnodiging, Instagram Stories, Book cover, Magazine cover, Instagram post. In dit voorbeeld gaan we een beeld maken voor je blogbericht, met een tekstblok.

Stap 4. Ga naar de knop links “Create a design” en dan “Custom dimensions”. Vul in het veld in 1200 x 500 px. en klik op Create design.

Stap 5. Je ziet nu links een lijst met allerlei voorbeelden van beelden met teksten. Kies er een uit met een achtergrondbeeld en een blok tekst erover en klik het beeld aan. Ik heb gekozen voor het beeld WATERSPORT. Je ziet het gekozen beeld nu in het midden staan, zie afbeelding.

Stap 6. Nu gaan we het beeld bewerken met je eigen beeld en eigen tekst. Eerst gaan we een nieuwe afbeelding uploaden. Ga naar de zwarte balk helemaal links, en klik op “uploads”, klik daarna op “upload an image”. Kies het juiste beeld van je computer en upload de afbeelding naar Canva.

Stap 7. Selecteer het beeld en schuif dit in de achtergrond, zodat het nieuwe beeld in de achtergrond staat van je blogbeeld. Als je het beeld bovenop de tekst ziet, dan moet je even met de knop UNDO in de blauwe balk een stapje terug gaan en doe je het nogmaals.

TIP → Deze UNDO knop is heel handig, dus gebruik deze knop als het even niet gaat zoals je wilt.

Stap 8. Klik op het blauwe rondje achter watersport, nu zie je witte rondjes in de hoeken, trek met een van de rondjes het blauwe rondje naar binnen toe zodat het rondje kleiner wordt.

Stap 9. Kleur aanpassen: klik nu op het blauwe vlakje linksboven en kies hier een andere kleur voor het rondje. Ik heb gekozen voor roze.

Tekst aanpassen: Klik nu op de grote tekst “watersport” en pas het aan met nieuwe tekst:  “Stap voor stap beelden maken voor je blog met Canva.com” Klik dan op de andere tekst, selecteer de tekst en typ je nieuwe tekst: www.eenwebsitevoorjou.nl

Tekst verkleinen: Boven het beeld in de witte balk kan je de grootte van de letters aanpassen. Ook kan je het lettertype en de regelafstand aanpassen. Ik heb gekozen voor Montserrat Classic en grootte 32px.

Schuif het roze rondje goed achter de tekst of verklein je tekst zodat het er goed uitziet. Bijna klaar.

 

Stap 10. Je ontwerp is klaar. Klik op Publish in de blauw/paarse balk aan de rechterkant en klik op Download. Je kan kiezen uit PNG of JPG en sla je bestand op. Plaats nu nog je beeld bij je blogbericht in je WordPress website en share je bericht via social media ♥.

 Wil je liever direct zien hoe het werkt in Canva.com, bekijk dan deze stappen via dit filmpje.

 

Is het je gelukt?

Dit is de basis die je voor al je nieuwe ontwerpen voor je blogs maar ook voor een bericht op pinterest, facebook en instagram kunt gebruiken. Hoe leuk is dat!!

 

In mijn volgende blog geef ik aan hoe je onderwerpen voor je blog kan verzamelen. Genoeg stof voor heel veel leuke blogs van jouw bedrijf!!

Wil je ook mijn volgende blog lezen? Like mijn facebookpagina eenwebsitevoorjou en blijf op de hoogte.

 

Photo by Ace Failagao on Unsplash

Nog meer tips!

Wel of geen datum bij je blog vermelden + filmpje

Wel of geen datum bij je blog vermelden + filmpje

Wat is slim? Gister had ik een gesprek met mijn klant Helen of het nou wel of niet slim was om een datum bij je blog te plaatsen. Tja... helaas is er niet echt een goed antwoord op te geven. Ik zal je uitleggen waarom. Soms is het fijn als je weet dat een blogbericht...

Lees meer
Lekker zelf werken aan je website (met begeleiding)

Lekker zelf werken aan je website (met begeleiding)

Hoe lang heb jij je website al? Na de vakantie kwam ik Monique tegen bij de Albert Heijn. We raakten in gesprek over haar website. Ze vertelde dat ze echt met de website aan de slag moest omdat er veel veranderd was in haar bedrijf sinds de website klaar was. Maar......

Lees meer
PHP verhogen website (via hostnet) met filmpje

PHP verhogen website (via hostnet) met filmpje

Getsie.. heb jij ook een mail gekregen over PHP verhogen van je hostingpartij? En weet je echt niet wat dat is en hoe je dat doet? Afgelopen week kreeg ik heel veel vragen van klanten die deze mail hadden ontvangen.  Ik kan mij voorstellen je enorm schrikt van zo'n...

Lees meer
Stuur gelijk je vraag naar Mariska