Ik weet niet waarover ik moet bloggen!
Hoe kom ik aan interessante onderwerpen voor mijn blog…

Vorige week sprak ik een jonge onderneemster die actief was met haar bedrijf.  Haar website was klaar, maar ze had nog te weinig klanten. Ik adviseerde haar om een blog te schrijven en deze te delen om meer bereik te krijgen bij haar doelgroep. Ze keek mij met grote ogen aan. Dat durf ik niet, waarover moet ik schrijven daar zit toch niemand op te wachten…

Zo jammer toch, want JIJ hebt een eigen bedrijf en veel informatie om anderen te helpen! Hierbij mijn tips hoe je nieuwe onderwerpen kan verzinnen voor je blog. Daar gaan we.

1. Pak een leuk boekje en schrijf eerst 5 problemen op die je doelgroep vaak tegenkomt.

Typ in google wat woorden die met jouw bedrijf te maken hebben en krijg inspiratie door te lezen welke problemen er zijn. Voor mijn bedrijf zouden deze problemen kunnen bestaan bij mijn doelgroep:

 • Hoe pas ik een tekst aan in mijn website?
 • Hoe maak ik een blog in mijn website?
 • Hoe maak ik afbeeldingen kleiner / groter / passend voor mijn website of blog
 • Hoe pas ik de menu balk aan
 • Hoe zorg ik dat alle headings en teksten op mijn website gelijk zijn.
 • Hoe maak ik links naar andere delen van mijn website?
 • Hoe zet ik SEO zoekmachine optimalisatie voor mijn pagina’s in.
 • Hoe zorg ik dat mijn website niet gehackt wordt en hoe beveilig ik mijn website.
 • Mijn website is klaar, maar nu? Hoe word ik zichtbaar online?
 • Ik weet niet waarover ik moet bloggen. Ik heb geen onderwerp.
 • Hoe deel ik mijn blogberichten op social media.

Okee, Hoe ging dat?  Op naar de volgende stap…

2. Schrijf nu eens 5 oplossingen op voor deze problemen

Probeer te denken in “in 5 stappen”, of “stap voor stap uitleg om”, “de 10 beste tips”, dit wordt goed gelezen. Mensen houden ervan om zulke berichten te lezen. Ik geef een paar voorbeelden die je kunt gebruiken.

 • In 10 stappen een blog maken in je website
 • 5 manieren om jezelf een boost te geven (na je winterdip)
 • Praktische tips hoe je een tekst / afbeelding aanpast in je website.
 • Handleiding om afbeeldingen te vergroten / te verkleinen…
 • De 10 beste tips om te zorgen dat je website niet gehackt wordt
 • Inspiratie nodig… lees deze tips..

3. Schrijf nu 5 fouten op die je doelgroep tegenkomt.

Neem een klant in je hoofd en probeer te bedenken wat er fout kan gaan. Misschien heb je al vragen gekregen van je klanten.

 • Mijn pagina is verdwenen en ik weet niet wat ik moet doen?
 • Mijn website geeft aan dat hij niet beveiligd is. Wat moet ik doen?
 • Er komt geen foto bij mijn blogbericht te staan. Wat doe ik fout?
 • Ik zie mijn blog niet terug in het overzicht. Wat doe ik fout?
 • Ik kan toch prima een foto van internet halen. Dat ziet toch niemand.
 • Foute gedachte: Mijn klanten komen vanzelf naar mijn website
 • Wie zit er te wachten op mijn blog. Dat wordt toch niet gelezen.
 • Er zijn al zoveel coaches in Nederland, waarom zouden ze bij mij komen.

Ik ben heel benieuwd hoe het is gegaan. Heb je voldoende onderwerpen en inspiratie voor je nieuwe blogs kunnen opschrijven. Vind je het nog moeilijk? Vraag het anders gewoon aan een klant. Waar zou jij iets meer van willen weten / lezen? Jouw klant is jouw belangrijkste lezer, dus gebruik deze. Ik wens je veel succes en plezier bij het schrijven.

Mijn volgende blog is weer een stap voor stap uitleg. Ik leg je uit hoe je in DIVI een blogbericht schrijft,  en publiceert.

Wil je weten hoe dat moet, like mijn facebookpagina eenwebsitevoorjou en blijf op de hoogte.

Nog meer tips!

Hou jij van verstoppertje spelen?

Hou jij van verstoppertje spelen?

Ik hoor haar tellen: 10, 9, 8, 7, 6, 5... Mijn kleine buurmeisje speelt met haar broers buiten verstoppertje. Ik hoor voetstappen wegrennen in de straat en dan is het stil. Mijn buurtmeisje telt 3, 2, 1 ... ik kom!  Stil zoekt ze naar haar broers. Achter de auto,...

Lees meer
Eerst wilde ik zelf een website maken, maar ik liep vast…

Eerst wilde ik zelf een website maken, maar ik liep vast…

Helemaal klaar mee Ze is er helemaal klaar mee, haar website wordt niet wat ze in haar hoofd had en daar baalt ze enorm van. Ondertussen zo erg, dat ze helemaal gestopt is met haar website. Maar ook is ze gestopt met haar nieuwe plannen voor haar bedrijf. Alles staat...

Lees meer
Maak een gratis bedrijfsprofiel aan op Google Mijn Bedrijf

Maak een gratis bedrijfsprofiel aan op Google Mijn Bedrijf

Hoe vraag je reviews bij Google Mijn Bedrijf? Hoe zoek jij tegenwoordig op internet als je iets nodig hebt? Ikzelf gebruik eigenlijk alleen nog maar GOOGLE hiervoor. In deze blog leg ik je uit hoe je meer zichtbaar wordt op internet door reviews te vragen in Google...

Lees meer
Stuur gelijk je vraag naar Mariska