Heb jij een eigen WordPress website, dan is je vast verteld dat je regelmatig moet inloggen om je website en plugins up te daten. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar het is echt belangrijk om te doen.

Nee… je wilt geen hackers

WordPress is op dit moment erg populair en veel hackers hebben het op WordPress websites gemunt. En vooral de websites die niet worden aangepast, zijn een makkelijke prooi. Het is niet fijn als je website gehackt is! Pas daar goed voor op. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom leg ik je simpel uit hoe je een update moet uitvoeren.

Eerst inloggen op je website

Log in bij je WordPress omgeving (domeinnaam/wp-admin)
Ga naar je dashboard omgeving. Daar zie je direct onder het woord Home, “Updates” staan. Het rode rondje geeft aan dat je een update moet uitvoeren. Het cijfer in het rondje geeft aan hoeveel items je moet updaten.

WordPress bijwerken

Je komt dan op de pagina WordPress bijwerken en zie je de volgende items:
1. WordPress versie bijwerken
2. Plugins bijwerken
3. Thema’s bijwerken

WordPress

WordPress vernieuwd en verbeterd continue. Dat betekent dat er steeds nieuwere versies van WordPress worden ontwikkeld. Op deze pagina verschijnt een melding als er een nieuwe versie van WordPress is ontwikkeld. Klik dan op Update naar versie …… en je website doet dit verder zelf. Maak vooraf altijd een back-up van je eigen website, zodat je dit altijd kunt terugzetten.

Plugins

Plugins bijwerken: hier zie je welke plugins een update nodig hebben. Klik bovenin in het vakje “alles selecteren” en klik daarna op “plugins bijwerken”. Zo simpel kan het zijn.

Thema

Thema bijwerken: klik hierbij ook op de melding Thema bijwerken. Mocht dit niet lukken, neem dan even contact op met degene die je website heeft ontwikkeld. Het kan zijn dat je nog gegevens moet invullen voor een automatische update van je thema.

Wil je je niet druk maken over het updaten van je website en je helemaal focussen op je eigen business? Neem dan een abonnement Beveiligen, updaten en Back-uppen bij mij. De kosten zijn 15,– per maand (excl btw) en ik zorg dat alle updates worden uitgevoerd. Het abonnement is per jaar af te nemen. Lees wat ik nog meer voor je kan doen  bij extra diensten voor je website.

Ik help je graag verder.

Foto: http://minimography.com lauren-mancke