Wat is slim?

Gister had ik een gesprek met mijn klant Helen of het nou wel of niet slim was om een datum bij je blog te plaatsen.

Tja… helaas is er niet echt een goed antwoord op te geven. Ik zal je uitleggen waarom.

Soms is het fijn als je weet dat een blogbericht vrij recents is geschreven. Bijvoorbeeld als je zoekt naar nieuwe ontwikkelingen bij een bepaald onderwerp. Dan is het relevant voor jou om alleen de berichten te selecteren met een recente datum.

Wanneer is een datum niet nodig?

Maar soms is het helemaal niet nodig om te weten of het een oud blogbericht is of een vrij recent bericht. Want de inhoud van je blogbericht kan nu handig zijn, maar ook over een paar jaar. En is je bericht dan minder waardevol geworden? Nee zeker niet, net zo waardevol.

Want als je coach of therapeut bent dan schrijf je bijvoorbeeld  blogberichten die gaan over een bepaald probleem van een client. Bijvoorbeeld een probleem waar jij een advies of oplossing voor hebt in je blog. Dat blijft een waardevol bericht, wat de datum ook is. Het is niet zomaar oud nieuws omdat je dat bericht 2 jaar geleden hebt geschreven. Een datum toevoegen is hier dus niet relevant.

Als je niet veel blogberichten schrijft

Een ander argument om geen datum te vermelden bij je blogberichten is als je niet regelmatig een blogbericht schrijft op je website. Misschien is het best lang geleden dat je je laatste blogbericht hebt geschreven en staat de datum van 2 jaar geleden op de laatste blog. Dan zou ik adviseren om de datum ook weg te laten.

Uitlegfilmpje: Hoe haal je de datum weg bij je blogs

In dit filmpje leg ik je kort uit hoe je heel makkelijk de datum weghaalt bij je blog. Ik laat het zien op het scherm, dus je kan gelijk meedoen. Dus als je niet regelmatig blogt of als je blijvende waardevolle blogs schrijft die niet verouderen dan is het slim om geen datum te plaatsen.
Kijk dan gelijk even naar onderstaande video. 

Nog meer tips!

Lekker zelf werken aan je website (met begeleiding)

Lekker zelf werken aan je website (met begeleiding)

Hoe lang heb jij je website al? Na de vakantie kwam ik Monique tegen bij de Albert Heijn. We raakten in gesprek over haar website. Ze vertelde dat ze echt met de website aan de slag moest omdat er veel veranderd was in haar bedrijf sinds de website klaar was. Maar......

Lees meer
PHP verhogen website (via hostnet) met filmpje

PHP verhogen website (via hostnet) met filmpje

Getsie.. heb jij ook een mail gekregen over PHP verhogen van je hostingpartij? En weet je echt niet wat dat is en hoe je dat doet? Afgelopen week kreeg ik heel veel vragen van klanten die deze mail hadden ontvangen.  Ik kan mij voorstellen je enorm schrikt van zo'n...

Lees meer
Stuur gelijk je vraag naar Mariska